Alapásás Miskolc

Alapásás Miskolc

Minden épületnek szüksége van megfelelően kivitelezett alapásásra, így elkerülhetőek a későbbi időszak során esetlegesen felmerülő többletköltségek.

A földmunka első része a legfelső termőtalaj (humusz) eltávolítása, építési területen való deponálása. Ezt azért fontos elvégezni, mert egyrészt értékes termőtalaj, ami a későbbiekben az épület köré eldolgozható, másrészt a szerves jellegéből adódóan nem megfelelő alapgödrök, alapárkok feltöltésére.
A következő lépésben már elkezdhetők a mélyebb, időigényesebb földmunka folyamatok, mint a sáv,- pontalap ásás, pincetömb kiemelés.

 

Sáv-, pontalap ásás - Miskolc

Mindkét alapásási munkálat kitűzések mentén történik, különböző méretű szerelékeink lehetővé teszik eltérő nagyságú és fajtájú alapárkok kiemelését.

- A sávalap az épületek falai alatt elhúzódó alaptest, mely a falak folyamatos, megfelelő támasztását biztosítja. Sávalapok ásásánál hosszú, egybefüggő alapgödröt kapunk, melyek mélysége és nagysága nagyban függ a területi talajviszonyoktól.

- Pontalapokat pillérvázas épületek esetén alkalmazunk, oszlopok és egyéb pillérek alaptestéül szolgálnak.

 

Talajfúrás, földfúrás Miskolc

 

Különböző átmérőjű fúrószárak teszik lehetővé a gazdaságos munkavégzést kisebb pontalapok kiemelésekor (villanyoszlopok, ipari kerítések telepítése). Nagy mennyiségű pontalap esetén mindenféleképpen érdemes a hidraulikus talajfúrást választani, amivel nem csak sok idő, de rengeteg energia is megspórolható.

 

Pincetömb kiemelés Miskolc

Talán a földmunkák közül itt a legmeghatározóbb a „gépi erő” jelenléte, ugyanis ennél a munkafázisnál hatalmas mennyiségű föld kitermelésére van szükség. Kotró-rakodógépeink alkalmasak kisebb, illetve nagyobb területű pincetömbök kiemelésére, akár folyamatos földelszállítással is.

 


 

Alapásási megbízás menete - Miskolc:

- Minden alapásási munkát megelőz egy helyszíni felmérés, az igények pontos megbeszélése. 

- Helyszíni felmérés minden esetben ingyenes!

- A megbeszélt és felmért feladatok függvényében árajánlatot készítünk a munka elvégzésére.

- Megbízás esetén a megállapodásnak megfelelően elvégezzük az alapásási munkálatokat.

 

 

Kérdésével, alapásási munkálatokkal kapcsolatosan keressen minket bizalommal!